Body Mind Soul

OMGAAN MET STRESS
training stress body mind spirit

Lach, haal adem, neem de tijd

We zijn in de greep van een stress en burn-out epidemie. We zijn overprikkeld, overwerkt en staan constant ‘aan’. Ook in bedrijven is dit zichtbaar – bijvoorbeeld in negatieve communicatie of moeizame samenwerking binnen teams, waardoor een bedrijfscultuur onder druk staat. Daarnaast staat stress gastvrijheid in de weg: naar elkaar én naar de klant. Goed omgaan met stress is dus belangrijk.

Als werkgever kun je bijdragen aan het vermijden of verminderen van stress gevoelens. Denk aan het herkennen van stresssituaties, het durven aangeven dat iets stress veroorzaakt, en het omgaan met ongeplande gebeurtenissen. Mensen die dat kunnen, zijn meer gefocust en functioneren beter.

Body Mind Soul

Body, Mind en Soul spelen een belangrijke rol in zowel optimaal presteren als omgaan met stress. Ademhalingsoefeningen, meditatie en beweging worden al eeuwen gebruikt door verschillende culturen wereldwijd. Niet alleen monniken, maar ook chirurgen, atleten en Navy SEALS gebruiken ademhaling om hun ‘state’, prestaties en welzijn te beïnvloeden. De voordelen hiervan zijn ook wetenschappelijk aangetoond: door vijf tot tien minuten gecontroleerd adem te halen dalen de cortisolwaarden in ons bloed tot 20% (in 2 weken).

Onze aanpak

de training

De Body Mind Soul module is een training van één dagdeel waarin we verder ingaan op oorzaak, vormen en gevolgen van stress. We verkennen de impact van beweging en ademhaling op je lichaam en leren over de fysieke en mentale gezondheidsvoordelen van omgaan met stress. Ook gaan we in op de manieren om meer controle te krijgen op een stressreactie. Dit doen we aan de hand van methodes van onder andere Dan Brulé, Wim Hof, Phd Andrew Huberman, Stig Severinsen en de eeuwenoude lessen uit de Pranayama.

Als ultieme uitdaging bereiden we de deelnemers voor op een echte schok voor hun systeem: blootstelling aan koude, het ijsbad. Deze ervaring brengt hen in de fight or flight modus en leert hen de belangrijkste les over hoe je omgaat met stress: neem de controle terug over datgene dat je kán controleren. ‘Just breathe’.

Na deelname zijn deelnemers in staat om:

Voor wie?

Zelfkritische, nieuwsgierige en leergierige medewerkers die bereid zijn om een essentiële bijdrage te leveren aan jouw organisatie.

Minimaal 10, maximaal 18 deelnemers per groep.

Investering

De prijs voor deelname aan Body Mind Soul bedraagt € 179,- exclusief BTW per persoon. Deelname is inclusief naslagwerk, koffie/thee/water en locatie. Voor een trainingstraject op maat, komen wij graag in contact.