De Wereld van Gedrag

communicatie disc training bedrijf

Mensen zijn niet lastig, mensen zijn verschillend.

Mensen in organisaties staan voortdurend voor de opgave om de organisatie én zichzelf aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen. Beslissingen moeten niet alleen kort op de bal worden genomen – het is ook van belang dat ze worden gedragen door de organisatie. De participatietheorie van organisatieverandering stelt dat de slagingskans van een aanpassing groter is, als alle betrokkenen actief meewerken aan het ontwerpen en implementeren van verandering (Coch & French, 1948; Pasmore & Fagans, 1992). 

Om deze betrokkenheid te bereiken, is er noodzaak aan teamgenoten met competenties als communiceren en samenwerken. Maar hoe creëer je een omgeving waarin betrokken en actief wordt  samengewerkt? Het startpunt is kennis van je eigen gedrag en perceptie, wat leidt tot meer onderling begrip en daarmee een betere samenwerking en communicatie. Het mooiste aan gedrag: je kunt het veranderen! Bewustwording is de start, in dialoog gaan is het vervolg.

Onze aanpak

de training

De module ‘De Wereld van Gedrag’ is een training van één dagdeel, waarin we de dynamiek van gedrag en communicatie verkennen. We hanteren hiervoor de tool MapsTell. De deelnemers vullen op voorhand een vragenlijst in, waaruit een profiel komt dat tijdens de training wordt gebruikt. Dit profiel is een ‘landkaart van gedrag’, die tot de verbeelding spreekt en de dialoog over gedrag stimuleert. Het model is gevisualiseerd en voor iedereen toepasbaar. 

Op een interactieve manier maken de deelnemers allereerst kennis met het model. Daarna gaan we dieper in op de persoonlijke profielen. We bespreken de sterktes en zwaktes van de gedragsstijlen, waarna we leren hoe je gedrag van de ander kan herkennen. Vervolgens verkennen we hoe de deelnemers zich als team tot elkaar verhouden: we definiëren de talenten en valkuilen van het team. Afsluitend gaan we in dialoog over het afstemmen van gedrag, om beter samen te werken en resultaat te boeken.

Na deelname zijn deelnemers in staat om:
Voor wie?

Zelfkritische, nieuwsgierige en leergierige medewerkers die bereid zijn om een essentiële bijdrage te leveren aan jouw organisatie.

Minimaal 10, maximaal 18 deelnemers per groep.

Investering

De prijs voor deelname aan De Wereld van Gedrag bedraagt €179,- exclusief BTW per persoon. Deelname is inclusief naslagwerk, koffie/thee/water en locatie. Voor een trainingstraject op maat komen wij graag in contact.