Gastvrij Verkopen

training Verkopen

Aandacht is het nieuwe goud.

Succesvol verkopen is voor elke organisatie van belang – of deze nu een product of een dienst verkoopt. Het draagt direct bij aan het succes en de winstgevendheid van een bedrijf. Maar verkopen is een vak! Het gaat verder dan kennis van een product of dienst. Gastvrijheid staat centraal: verwachtingen overtreffen en de ander op zijn gemak laten voelen. Voor succesvol verkopen is personal branding en een goede pitch van belang, net als de kunst om het netwerk op de juiste manier te benaderen.

Een heldere, ‘to the point’ presentatie met empathie en inlevingsvermogen is het streven. Weten wat de ander nodig heeft zonder dat die persoon het zelf weet is deels aangeboren, maar is ook aan te leren! Dit geldt ook voor het omzetten van behoefte in een aanbod, en uiteindelijk een deal sluiten. Verkopen is 50% talent en ervaring, maar ook 50% gastvrijheid en de juiste technieken.

Onze aanpak

de training

In deze trainingsmodule van twee dagdelen focussen we op de onderdelen van het verkoopproces. We starten bij de basis: de tips en tools voor een goede persoonlijke pitch en personal branding. Vervolgens gaan we door middel van diverse oefeningen dieper in op netwerken en deuren openen. Van het belang van een goed netwerk, tot het onderhouden en inzetten van dat netwerk om maximaal resultaat te behalen. 

Aan de hand van MapsTell gaan we dieper in op de verschillende gedragsstijlen. De deelnemers leren deze te identificeren en hun pitch of voorstel af te stemmen op de persoon die tegenover hen zit. Tot slot verdiepen we ons in de verschillende fasen van verkoop, met als eindpunt het maken van de deal, en verkennen we hoe gastvrijheid hier een doorslaggevende rol in kan spelen.

Na deelname zijn deelnemers in staat om:
Voor wie?

Zelfkritische, nieuwsgierige en leergierige medewerkers die bereid zijn om een essentiële bijdrage te leveren aan jouw organisatie.

Minimaal 10, maximaal 18 deelnemers per groep.

Investering

De prijs voor deelname aan Gastvrij Verkopen bedraagt € 359,- exclusief BTW per persoon, voor een training van twee dagdelen. Deelname is inclusief naslagwerk, catering en locatie. Voor een trainingstraject op maat komen wij graag in contact.