Nieuwe samenwerking tussen Q-staff en MapsTell zet mensen letterlijk op de kaart

Q-staff en MapsTell ondertekenden op 28 juli een contract om samen een ‘Wereld van Verschil’ te maken voor organisaties en hun medewerkers. Q-staff is met deze ondertekening het eerste Nederlandse trainingsbureau dat is gecertificeerd om mensen op te leiden tot MapsTell Guide. Wereldwijd zijn er zo’n 400 MapsTell Guides. Deze trainers en coaches helpen mensen hun gedrag binnen teams en bedrijfsprocessen helder te visualiseren, door ze letterlijk op een speciaal daarvoor ontwikkelde landkaart te zetten. Tot nu toe was er – behalve MapsTell zelf – nog geen officiële partner/reseller van het certificeringsprogramma in Nederland. De strategische samenwerking tussen Q-staff en MapsTell brengt daar verandering in. Train de trainer Anne Verhulst, eindverantwoordelijk voor Q-staff: “De MapsTell tool is al jaren onderdeel van onze trainingsprogramma’s. Nieuw is dat we vanaf nu ook MapsTell Guides opleiden. Daarmee richten we ons op lange termijn samenwerking met onze klanten, die we de mogelijkheid geven om de MapsTell trainingen zelf te verzorgen voor hun medewerkers, vanwege alle voordelen die dat biedt. Want uiteindelijk is ons doel: organisaties vérder helpen. Ze duurzaam ondersteunen bij het halen van hun doelstellingen.” Blijvende impact Het laten opleiden van één of meerdere medewerkers tot MapsTell Guide geeft bedrijven en instellingen meer flexibiliteit. In plaats van afhankelijk te zijn van externe trainingsbureaus, kunnen de trainingen bijvoorbeeld worden gegeven op een moment dat het even rustig is en het dus goed uitkomt. Een ‘eigen’ MapsTell Guide heeft daarnaast een duurzame impact, omdat deze blijvend deel uitmaakt van het bedrijf. Wanneer de expertise eenmaal in huis is, wordt het trainingsprogramma meestal breed uitgerold en dat heeft een positieve impact op de hele bedrijfscultuur. Indirect is het ook vanuit kostenoogpunt interessant. Begripvolle wereld: een Wereld van Verschil Heller Rompa, directeur van MapsTell: “Vanuit onze visie werken we aan een begripvolle wereld, want als mensen