Developing people in hospitality

Q-staff bouwt mee aan een sterke bedrijfscultuur. Een cultuur waarin medewerkers bewuster zijn van hun gedrag, sterker met elkaar zijn verbonden en meer betrokken zijn bij de doelstellingen van jouw bedrijf. Door te focussen op het ontwikkelen van talent én het herkennen van gedrag, ontwikkelen wij gastvrijheid in teams en organisaties. In al onze trainingsprogramma’s staat de mens centraal – zowel individueel als binnen een team. Voor de validatie van onze trainingsprogramma’s werken we samen met diverse wetenschappers.

foto bij Q-staff header

ONLINE-OFFLINE-WORKⒸ

Iedereen leert op een ander tempo en met een andere leerstijl. Een rijke leeromgeving creëren is belangrijk om verschillende individuen aan te spreken en maximaal resultaat te behalen. Daarnaast leidt een rijke leeromgeving tot een hoog rendement in de praktijk (KPE Groep, 2020). Door op meerdere momenten aandacht te besteden aan ontwikkeling, wordt het effect van een trainingsprogramma groter. Onze programma’s zijn daarom altijd een combinatie van online, offline en ‘at work’ momenten:

Online momenten zijn bijvoorbeeld een digitale intake of voorbereidingsopdracht, het doorlopen van een e-learning of het volgen van een webinar.

Tijdens de offline momenten wonen deelnemers een van onze ‘face to face’ trainingsmodules bij, gedurende één of meerdere dagdelen.

Tussentijds en als afronding vinden ‘at work’ momenten plaats, waarop deelnemers bijvoorbeeld een afrondende opdracht volbrengen, of coaching en evaluatie op de werkvloer plaatsvindt.

 

Modulair & Maatwerk

Door onze gevalideerde, modulaire aanpak zijn wij in staat om een passend trainingsprogramma voor elk vraagstuk samen te stellen. Onze modules zijn zodanig opgebouwd, dat ze op basis van behoefte met elkaar gecombineerd kunnen worden. Elk traject is daarom maatwerk. Op basis van een uitgebreide intake definiëren we samen een trainingsprogramma op maat. We werken daarbij volgens de ONLINE-OFFLINE-WORKⒸ methodiek: elk trainingsprogramma is een combinatie van online tools en voorbereiding, offline (live) modules, en nazorg in de werkomgeving.

Het Hospitality Brein

De hospitality mindset maakt het verschil, want aandacht is het nieuwe goud. Wat we écht nodig hebben is een ‘hospitality-omgang’ met elkaar. Een cultuur waarin relaties centraal staan, net als werken in een positieve, aangename en vriendelijke omgeving. Een cultuur waarin we ons welkom voelen. Het sociale brein is namelijk een sensitief orgaan: het reageert heel sterk op de omgeving. 

Meer weten over de visie van Daniëlle Hellebrand (Cognitieve Neurowetenschapper) op het hospitality brein? 

foto bij Hospitality brein

Het Team

Meer weten?

Heb je nog vragen, zoek je meer informatie of wil je in gesprek over een trainingstraject op maat? We helpen je graag!

 Je kunt ons bereiken op +31 (0) 85 016 30 14, via office@q-staff.eu, of door onderstaand contactformulier in te vullen.

Onze klanten

Logo bij onze partners
logo bij onze partners
logo bij onze partners

Charles van Goch

Founding Partner / Senior Trainer
Charles is al 30 jaar een bekend gezicht in de Nederlandse hospitality. De rasondernemer startte zijn eerste bedrijf (horeca uitzendbureau Mise en Place) in 1994, tijdens zijn studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht. In de jaren die volgden stond hij aan de wieg van diverse succesvolle bedrijven en initiatieven. De wereld van eten, drinken en slapen is voor Charles de mooiste branche die er bestaat. Hij is er van overtuigd dat een basis in hospitality de sleutel is voor een succesvolle carrière en draagt dit actief uit. Charles is een echte duizendpoot. Naast zijn activiteiten als ondernemer is hij actief als spreker, dagvoorzitter en trainer. Trainingen van Charles zijn altijd interactief en zeer inspirerend.

Ron Koenen

Founding Partner / L&D adviseur

Ron Koenen, Peoplebuilder in bouw en vastgoed, is afgestudeerd bouwkundig ingenieur en onderwijskundige. Na zijn studies bouwkunde (ing.), onderwijskunde (bc.) en zijn specialisatie in vastgoedonderzoek (MRICS) is hij altijd werkzaam geweest in de bouw- en vastgoedpraktijk, op academisch niveau. Ron is grondlegger van diverse succesvolle organisaties die innovatieve concepten toepassen met betrekking tot mensontwikkeling. Tevens is hij een ervaren en gecertificeerd bestuurder (RCBM) met als focus: de mens binnen organisaties.

Daniëlle Hellebrand

Content Development / Adviseur
Na haar afstuderen aan de Hoge Hotelschool Maastricht (1992) heeft Daniëlle 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt op het gebied van HR, recruitment en outsourcing. Tussendoor leefde ze een half jaar tussen de inheemse bevolking van de Kogi, in de Andes. Inmiddels combineert ze haar levenservaring met jarenlange studies in psychologie, interpersoonlijke neurobiologie en cognitieve neurowetenschappen. In haar bedrijf BetterBrains@Work maakt ze de vertaalslag van wetenschappelijk onderzoek naar het bedrijfsleven. Daniëlle moedigt mensen aan om praktisch gebruik te maken van de informatie die bekend is over ons sociale brein, om zo meer inspirerende werkomgevingen te creëren. Ze geeft lezingen en workshops in binnen-en buitenland, werkt als coach en sparringpartner voor leidinggevenden en is columniste.

Ditmar Logghe

Learning & Development Projecten

Vanuit zijn achtergrond in communication & branding begon Ditmar 9 jaar geleden zijn carrière in de hospitality. In die periode ontdekte hij zijn passie voor leren en persoonlijke ontwikkeling. Bij horeca uitzendbureau Mise en Place was hij internationaal verantwoordelijk voor de opleidingsprogramma’s. Als empowerment trainer en gastspreker daagt Ditmar, op een interactieve en soms humoristische manier, mensen uit om buiten de bestaande kaders te denken. De voorbije jaren heeft hij zich door middel van diverse opleidingen en accreditaties verdiept in het begrijpen en beïnvloeden van ons eigen gedrag. Zowel het gedrag van het individu als het gedrag binnen organisaties.