Discover Your Dream

Van keuzestress naar actieplan in een weekend van 3 dagen!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De ontdekking begint

Discover Your Dream helpt jongeren met het ontdekken van hun talenten, het definiëren van hun doel of droom, en het maken van de juiste keuzes voor de toekomst. Het zet jongeren in hun kracht, helpt sterktes en valkuilen te definiëren en geeft praktische tips en tools. Onder begeleiding van experts op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, samen met hun peers, gaan jongeren in een driedaags event met hun toekomst aan de slag.

Discover Your Dream volgens trainingsbedrijf Q-staff

De ultieme beleving

Ontdek de ultieme beleving van Discover Your Dreams. De video geeft de beste sfeer aan voor het weekend dat in teken staat voor jongeren. 

Video afspelen

Dag-tot-dag programma

Op deze eerste dag leren de deelnemers elkaar kennen en worden ze meteen gekoppeld aan hun coach. Ze ontdekken met MapsTell wat hun talenten en valkuilen en werken aan een growth mindset. Vervolgens nemen ze waar: je werpt een blik op het verleden en bepaalt wat je achter je wilt laten. Dit zetten ze kracht bij in de pijlbreeksessie. Na de sessie is er ruimte voor reflectie en rust onder begeleiding van de coach.

De tweede dag beginnen de deelnemers in stilte met een ochtendwandeling. Op deze manier kom je in het ‘NU’ en heb je de juiste flow en focus. Dit is de perfecte voorbereiding om te gaan dromen over wat je écht wil. Met behulp van verschillende tools zetten de deelnemers hun dromen op papier en werken ze aan een visie. De dag wordt afgesloten met durf, energie en kracht, want met hun stip op de horizon lopen de deelnemers over hete kolen.

Op de laatste dag werken de deelnemers aan hun actieplan. De dag begint fris en energiek met een ijsbad-sessie. Daarna starten ze met hun actieplan en gaan ze bepalen wat ze gaan doen. Onder begeleiding van hun coach en trainers werken ze aan verschillende stappen om hun plan(nen) zo concreet mogelijk te maken. Om te volharden zetten de deelnemers hun plannen en beloften op papier.

Heeft het programma een abrupt einde? Nee. Met zes extra opdrachten na de live training (en ook zes opdrachten voorafgaand aan) het programma begeleiden we de deelnemers om ze . In de weken voorafgaand aan het programma krijgen de deelnemers elke week een opdracht die helpt bij de voorbereiding op het programma. Zo kom je als deelnemer alvast in de juiste flow en heb je al wat kennis.

Na het programma krijgen de deelnemers elke week een duwtje in de rug bij het uitvoeren van hun actieplan. Wij ondersteunen en motiveren de deelnemers nog een aantal weken. Zo hoef je de eerste spannende stappen niet alleen te zetten.

Een greep uit onze trainingsmodules

Gastvrij leiderschap - Hospitality - Qstaff

Keuzestress

Jongeren groeien op in een tijd van onbeperkte mogelijkheden, maar ervaren nu soms het tegenovergestelde: niet naar school, minder sociale contacten, hun hobby’s niet kunnen uitoefenen. Als gevolg hiervan voelen veel jongeren zich eenzaam, verveeld en soms zelfs depressief. Jongeren lopen geen leerachterstand, maar vooral een leefachterstand op! 

Steeds vroeger wordt van jongeren gevraagd om levenskeuzes te maken. Ouders, vrienden, klasgenoten, social media; de maatschappelijke druk is groot en de verwachtingen zijn hoog. De keerzijde van onbeperkte mogelijkheden is keuzestress, welke door bijna de helft van de jongeren tussen 12 en 25 jaar wordt ervaren (EenVandaag, 2016). Studiekeuze is hierin een belangrijke factor, want het aanbod is eindeloos, maar de verkeerde keuze kan je ook duur komen te staan. 

Het programma

Discover Your Dream is een programma van 3 dagen, waarin jongeren worden klaargestoomd om krachtiger in het leven te staan en voor hen belangrijke (studie)keuzes te maken. Het programma bestaat uit:

Herken je eigen sterktes, voorkeuren, valkuilen en patronen

Leer omgaan met stress en angst

Formuleer nieuwe doelstellingen en leer de tools om deze te behalen

Data & prijzen

Na afronden van de aanmelding, nemen wij contact op om het intake gesprek in te plannen. 

Praktische informatie

Discover Your Dream richt zich op jongeren van 16 tot 18 jaar die op moment van deelname klaar zijn om aan hun eindexamenjaar te beginnen. Tijdens Discover Your Dream worden ze optimaal klaargestoomd om in het aankomende schooljaar belangrijke (studie)keuzes te maken.  We werken in kleine groepen van minimaal 20, maximaal 40 deelnemers per groep.  Voor aanvang van het programma vindt een uitgebreide intake plaats met zowel de ouder(s) als de deelnemers.

Discover Your Dream vindt plaats in trainingscentrum ‘Lanaekerheide’ te Lanaken (België), 10 kilometer ten westen van Maastricht. Het trainingscentrum is tijdens het event exclusief beschikbaar voor de Discover Your Dream deelnemers. De locatie is van alle gemakken voorzien: slaapzalen, sanitair en catering faciliteiten.

De deelname fee bedraagt € 1.295,- inclusief BTW per persoon. Bij inschrijving wordt een aanbetaling van € 295,- gevraagd. Na afronden van de aanmelding nemen wij contact op om een intakegesprek in te plannen. Blijkt na het intakegesprek dat deelname toch niet zal plaatsvinden? Dan wordt de aanbetaling teruggestort. 

Deelname aan Discover Your Dream is inclusief uitgebreide intake, voorbereidend traject, event op locatie (inclusief maaltijden en overnachting), afrondend traject en alle trainingsmaterialen. 

  • Een uitgebreide intake met zowel ouder(s) als deelnemer
  • Voorbereidend traject van zes opdrachten
  • Programma op locatie (inclusief maaltijden en accommodatie)
  • Alle trainingsmaterialen
  • Afrondend traject van zes opdrachten

Het vervoer naar de startlocatie (Maastricht) en van de eindlocatie (Lanaken) terug naar huis is op eigen gelegenheid en is niet inbegrepen in de prijs.

Training hospitality bij Qstaff

Gelijk aanmelden?

Na afronden van de aanmelding, nemen wij contact op om het intake gesprek in te plannen. 
Training hospitality bij Qstaff