Discover Your Dream

Van keuzestress naar actieplan!

Discover Your Dream helpt jongeren met het ontdekken van hun talenten, het definiëren van hun doel of droom, en het maken van de juiste keuzes voor de toekomst. Het zet jongeren in hun kracht, helpt sterktes en valkuilen te definiëren en geeft praktische tips en tools. Onder begeleiding van experts op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, samen met hun peers, gaan jongeren in een driedaags event met hun toekomst aan de slag.

Onderdelen

Ontdek – Gedrag, talent en growth mindset

Neem waar – Blik op het verleden

Droom – Vind jouw flow

Durf – Focus op de toekomst

Doe – jouw actieplan

Volhard – 30 day challenge

keuzestress

Keuzestress

Jongeren groeien op in een tijd van onbeperkte mogelijkheden, maar ervaren nu soms het tegenovergestelde: niet naar school, minder sociale contacten, hun hobby’s niet kunnen uitoefenen. Als gevolg hiervan voelen veel jongeren zich eenzaam, verveeld en soms zelfs depressief. Jongeren lopen geen leerachterstand, maar vooral een leefachterstand op! 

Steeds vroeger wordt van jongeren gevraagd om levenskeuzes te maken. Ouders, vrienden, klasgenoten, social media; de maatschappelijke druk is groot en de verwachtingen zijn hoog. De keerzijde van onbeperkte mogelijkheden is keuzestress, welke door bijna de helft van de jongeren tussen 12 en 25 jaar wordt ervaren (EenVandaag, 2016). Studiekeuze is hierin een belangrijke factor, want het aanbod is eindeloos, maar de verkeerde keuze kan je ook duur komen te staan. 

Het Event

Discover Your Dream is een event van 3 dagen, waarin jongeren worden klaargestoomd om krachtiger in het leven te staan en voor hen belangrijke (studie)keuzes te maken. Het programma bestaat uit:

Doelgroep

Discover Your Dream richt zich op jongeren van 16 tot 18 jaar die op moment van deelname klaar zijn om aan hun eindexamenjaar te beginnen. Tijdens Discover Your Dream worden ze optimaal klaargestoomd om in het aankomende schooljaar belangrijke (studie)keuzes te maken. 

We werken in kleine groepen van minimaal 20, maximaal 40 deelnemers per groep.  Voor aanvang van het programma vindt een uitgebreide intake plaats met zowel de ouder(s) als de deelnemers. 

Herken je eigen sterktes, voorkeuren, valkuilen en patronen

Leer omgaan met stress en angst

Formuleer nieuwe doelstellingen en leer de tools om deze te behalen

Praktische informatie

In 2021 start het voorbereidende traject op dinsdag 1 juni. Het driedaagse event vindt plaats van vrijdag 16 juli (16.00) t/m zondag 18 juli (17.00). 

Discover Your Dream vindt plaats in trainingscentrum ‘Lanaekerheide’ te Lanaken (België), 10 kilometer ten westen van Maastricht. Het trainingscentrum is tijdens het event exclusief beschikbaar voor de Discover Your Dream deelnemers. De locatie is van alle gemakken voorzien: slaapzalen, sanitair en catering faciliteiten. 

De deelname fee bedraagt € 1.295,- inclusief BTW per persoon. Bij inschrijving wordt een aanbetaling van € 295,- gevraagd. Na afronden van de aanmelding nemen wij contact op om een intakegesprek in te plannen. Blijkt na het intakegesprek dat deelname toch niet zal plaatsvinden? Dan wordt de aanbetaling teruggestort. 

Deelname aan Discover Your Dream is inclusief uitgebreide intake, voorbereidend traject, event op locatie (inclusief maaltijden en overnachting), afrondend traject en alle trainingsmaterialen. 

Gelijk aanmelden?

De registratiedeadline voor zomer 2021 is op zondag 16 mei. Na afronden van de aanmelding, nemen wij contact op om het intake gesprek in te plannen. 

Getest en goedgekeurd

Video afspelen