Inspirerend Leiderschap

unieke-teambuiling

Leiderschap is een keuze, geen positie!

Goed personeel vinden is lastig, maar goed personeel behouden is misschien nog wel lastiger. Daarnaast staan mensen in organisaties voortdurend voor de opgave om de organisatie én zichzelf aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen. Leidinggevenden spelen hierin een essentiële rol. De manier waarop we met elkaar samenwerken is de laatste jaren veranderd: we werken in wisselende teams en veelal ‘self managing’. Er is nood aan effectief leiderschap! 

Competenties als communiceren en samenwerken worden steeds belangrijker en jongeren gaan niet akkoord met traditioneel leiderschap. Hoe ontwikkel je de nieuwe generatie leiders binnen jouw organisatie? Welke ruwe diamanten zijn er en hoe geef je hen de juiste tools om zich tot gastvrij leider te ontwikkelen? 

Onze aanpak

de training

In deze trainingsmodule van twee dagdelen gaan we actief met leiderschap aan de slag. Het startpunt is het definiëren van de eigen leiderschapsstijl, het bewuster worden van sterktes en zwaktes en het goed weten inzetten van de leiderschapsstijl. We hanteren hiervoor de tool My TalentBoard. De deelnemers vullen op voorhand een vragenlijst in, waaruit een profiel komt dat tijdens de training wordt gebruikt. Dit profiel is in te zien via een interactieve tool, die tot de verbeelding spreekt en dialoog stimuleert.

Vervolgens gaan we dieper in op verschillende manier van leidinggeven. Situationeel leiderschap, tribal leadership, leidinggeven in een lerende omgeving en de leiderschapsladder worden onder andere behandeld. Door middel van praktische oefeningen en inhoudelijke dialoog reiken we de deelnemers tools aan om hun skills effectief in te zetten. Het doel? Succesvol en gastvrij leidinggeven aan een team, op welk niveau dan ook.

Na deelname zijn deelnemers in staat om:
Voor wie?

Zelfkritische, nieuwsgierige en leergierige medewerkers die bereid zijn om een essentiële bijdrage te leveren aan jouw organisatie.

Minimaal 10, maximaal 18 deelnemers per groep.

Investering

De prijs voor deelname aan Inspirerend Leiderschap bedraagt € 359,- exclusief BTW per persoon, voor een training van twee dagdelen. Deelname is inclusief naslagwerk, catering en locatie. Voor een trainingstraject op maat, komen wij graag in contact.