Academy

Een eigen academy en wat is daar het voordeel van? Hoe maak je een eigen opleidingshuis en voor welke interventies is een eigen leeromgeving geschikt?

Academy, de reden? 

Een inhouse academy is erop gericht om alle medewerkers de benodigde leermiddelen te geven. Ook is voordeel van een eigen leeromgeving, dat je op elk moment van de dag precies weet waar de mensen in ontwikkeld worden. Bovendien kun je door een combinatie van online en offline ook het vervolg van leerproces blijven volgen. Ook is het, met name in de huidige tijd, ondersteunend in het aanbod (binden en boeien) van medewerkers.

Dus de mensen die toegevoegde waarde geven die nodig is en mensen binden en boeien die toegevoegde waarde bieden.

Academy, hoe gemaakt?

Natuurlijk is de basis van een leeromgeving de leerbehoefte van de medewerker. De vraag wordt gesteld op welk moment deze wat als leermiddel aangeboden dient te krijgen en in welke vorm? Denk bijvoorbeeld aan nieuwe medewerkers die gebaat zijn bij een goede instructie. Daarnaast voor meer ervaren medewerkers een meer op maat gemaakt programma.

Een gecombineerde manier van leren, blended learning genaamd, is de basis. Daarnaast wordt de bestaande technologie die er is gebruikt om te komen tot ondersteuning die moment onafhankelijk is. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van e-learning of een kennisbank in de vorm van video’s.

De aanpak

Eigenlijk zijn er bij het bouwen van een eigen leeromgeving de volgende stappen te onderscheiden:

  1. Samen bepalen leerbehoefte per medewerker(sgroep) en visie op leren van de organisatie;
  2. Per leerbehoefte bepalen van de intensiteit van leren (duur en herhaling);
  3. Bepalen inzet van leermiddel (training, online, intervisie, gamification);
  4. Ontwerpen van de academy;
  5. Bouwen van de omgeving;
  6. Testen met een kleine groep;
  7. Aanpassen naar aanleiding van de test resultaten;
  8. Uitrollen in de organisatie;

Daarom is een gedegen traject belangrijk, want een traject als dit zorgt voor een leeromgeving waarin flexibiliteit, aanpassingsmogelijkheden en maatwerk mogelijk is. En natuurlijk hoe meer groepen medewerkers hoe meer leerlijnen, dus werk.

Ook ontstaat er een cultuur van continue ontwikkeling, waarmee de organisatie een voorwaartse kracht behoud. Bovendien krijgen medewerkers meer lol in het ontwikkelen en groeien binnen de organisatie en dat levert een positieve invloed op bedrijfsresultaten zo uit onderzoek gebleken.

Is de interesse ontstaan? Dus meer weten over deze manier van werken en zelf met Q-staff een omgeving opzetten? Neem gerust contact op.

[ninja_form id=2]

 

Facebooktwitter