Trainingen in Leiderschap

De trainingen in leiderschap van Q-staff richten zich op het ontwikkelen van leiderschap binnen organisaties. De kern van dit leiderschap is gericht op een empathische en gastvrije manier van leiding geven. Verplaats je in degene waar de leiding voor genomen mag worden. En gastvrij leiderschap en verplaatsen in de ander is overal.

Trainingen in leiderschap

Wanneer we het over deze specifieke trainingen hebben dan spreken we over een aantal varianten:

  • Leidinggeven in de gastvrijheid, een vast programma van twee dagdelen;
  • Ondernemersspiegel, in drie sessies je koers bepalen;
  • Management Teams en effectieve samenwerking;

Daarnaast bieden we veel maatwerk programma’s.

Leidinggeven in de gastvrijheid

Specifiek voor leidinggevende in de gastvrijheid branche bestaan er twee programma’s voor bedrijfsleiders. Allereerst het reguliere bedrijfsleiders programma. Hierin wordt in twee avonden inzicht gegeven in alle zaken rondom het vak van bedrijfsleider in een gastvrijheid organisatie.

Het tweede programma is een Elite programma. Speciaal voor eigenaren en ondernemers in de Horeca. In een volle dag wordt het leiderschap van deze ondernemers benoemd, gespiegeld en vooral uitgedaagd. De eigen valkuilen en talenten worden afgezet tegen effectief gedrag om te komen tot betere resultaten in de organisatie.

Meer over leidinggeven in gastvrijheid

Ondernemersspiegel

Wat is het onderhoud als ondernemer? Werk je in je bedrijf of aan je bedrijf? Voor ondernemers hebben we de drieluik WHY, HOW en WHAT. Waarin we dus teruggaan waarom je ooit de keuze als ondernemer hebt gemaakt. Waarom ben je het bedrijf begonnen en wat wat je hogere doel? Daarna in sessie twee werken we aan de hoe. Het gedrag wat neergezet wordt. Welke waarde vinden de ondernemers belangrijk. Om in de derde sessie te komen tot de wat je doet.

Het is opgebouwd in dagdelen met interactie en een senior trainer die daadwerkelijk de ondernemers ervaring heeft. Het werken aan groei en ontwikkeling van de samenwerking en ondernemers onderling ligt hieraan ten grondslag.

Management Teams en effectieve samenwerking

Een Management Team is vaak een samenvoegsel van mensen met een verschillende visie, gedrag en opvattingen. Dan lopen zaken soms slecht. Denk daarbij aan de wijze van communiceren, elkaar begrijpen of het voeren van een effectieve vergadering. Zaken als uitspreken naar elkaar, daarna afspreken en dan ook nog aanspreken zijn niet vanzelfsprekend.

Specifiek voor management teams hebben we de onderdelen:

  • Gedrag op de kaart als team;
  • Effectief besluiten en uitwisselen van kansen;
  • Eenduidig uitspreken, afspreken en aanspreken;
  • Plezier uitstralen en de medewerker centraal stellen;

Diverse onderwerpen die leiden tot meer effectieve samenwerking tussen het MT en vooral ook met de overige medewerkers.

Meer informatie

Natuurlijk hebben we hier slechts een beperkt deel kunnen beschrijven. Meer wensen? Neem gerust contact op.

[ninja_form id=2]

 

Facebooktwitter