Management Team en effectieve samenwerking

Een Management Team en effectieve samenwerking, hoe gaat dat? Wat is de reden dat het vaak verkeerd gaat? Hoe doe je dat dan wel? Een management team is vaak een samenvoegsel van mensen met een verschillende visie, gedrag en opvattingen.

Management Team en effectieve samenwerking

Er zijn daarnaast ook diverse wijze van communiceren, elkaar begrijpen of het voeren van een effectieve vergadering. Zaken als uitspreken naar elkaar, daarna afspreken en dan ook nog aanspreken zijn niet altijd vanzelfsprekend. Een goede samenwerking ligt vaak opgesloten in de dialoog, het onderlinge gedrag of de gedragsregels die wel of niet uitgesproken worden.

Gedrag op de kaart als team

Breng je team in kaart. Door middel van de PersonalMaps van MapsTell zorgen we dat het team van gedragsstijlen voorzien wordt. In twee dagdelen zorgen we ervoor dat de individuele management team leden zichzelf en de ander beter leren kennen. Waar liggen de valkuilen en talenten en ook wat de reden is dat altijd dezelfde aan het woord zijn. Tijd voor het in kaart brengen dus.

Effectief besluiten en uitwisselen van kansen

Echt luisteren naar elkaar en een effectief besluit nemen, hoe doe je dat echt? Door te werken aan technieken om te luisteren, doorvragen en samen te vatten. Alleen dan echt bewust. We weten dat het goed is, hoe het werkt, alleen pas het altijd maar toe. Juist wanneer we spreken over effectiever vergaderen is het zaak dat hieraan voldaan wordt.

In een vier uur durende sessie leren we op een interactieve manier op elkaar in te spelen. We gebruiken hierbij technieken uit het improvisatietheater.

Eenduidig uitspreken, afspreken en aanspreken

Aanspreken is al lastig, laat staan uitspreken. De basis van uitspreken is namelijk afspreken. Vaak wordt er binnen teams niet gehouden aan de afspraken omdat in eerste instantie er niet voldoende is uitgesproken. Laat staan dat we elkaar erop aanspreken.

In de training gaan we in eenduidig uitspreken en vooral ook volledig. Wat maakt dat sommige mensen zich minder uitspreken dan anderen. Daarnaast over het maken van goede en meetbare afspraken. En tot slot feedback geven oftewel elkaar aanspreken. Op een manier dat het eerlijk en vooral niet op de mens is.

Plezier uitstralen en de medewerker centraal stellen

Wie is jouw favoriete medewerker? Wat doe je eraan om je medewerkers plezier in het werk te geven? Er zijn bedrijven die hebben een Chief Hapiness Officer. Cool, alleen zou in onze ogen elke manager een plezier brenger moeten zijn. En natuurlijk mogen kritische zaken zeer zeker ook. Alleen wat doe je er als MT aan om plezier te brengen? Waarin zit plezier en geluk op de werkvloer? Hoe doe je dat?

Hierin nemen we je mee in de training. We gaan samen een ‘roadmap’ maken voor meer plezier. En we beloven je dat dat erg lollig en plezierig is.

Diverse onderwerpen die leiden tot meer effectieve samenwerking tussen het MT en vooral ook met de overige medewerkers.

Meer informatie

Natuurlijk hebben we hier slechts een beperkt deel kunnen beschrijven. Meer wensen? Neem gerust contact op.

[ninja_form id=2]

Facebooktwitter